FOTO: null

Imamo dobar tim, ali možemo biti bolji, rekao je Davor Josipović, trener vaterpolista Banjaluke rođenih 2000. godine i kasnije, koji su protekli vikend zauzeli treće mjesto na finalnom turniru Kupa Srbije za Centralni, južni i zapadni region.

Oni su u Kragujevcu pobijedili GOĆ iz Vrnjačke Banje sa 11:6, izgubili su od pobjednika turnira Radničkog iz Kragujevca sa 3:17, a u meču za drugo mjesto su u neizvjesnoj utakmici izgubili od Rasine iz Kruševca 8:11. Radnički se kao prvoplasirani tim plasirao na finalni turnir Kupa Srbije. 

"Zadovoljan sam, iako smo se nadali da ćemo biti drugi. Utakmica sa Rasinom je bila neizvjesna, ali nismo iskoristili šanse. Ono što je bitno jeste da ima prostora za napredak", rekao je Josipović. 

Ekipa igrača rođenih 2002. nastupiće od 6. do 8. februara na kvalifikacionom turniru Kupa Srbije u Valjevu. 

"Biće veoma jak turnir. Osim nas nastupiće favorit Radnički, Valjevo, Valis i Šabac. Borićemo se za drugo mjesto i da se plasiramo na finalni turnir CJZ regiona", dodao je Josipović. 

Slobodan Grahovac, predsjednik kluba, istakao je potrebu za boljim uslovima. 

"Trebaju nam bolji uslovi na bazenu, dimenzije prilagođene vaterpolu... Takođe, najvjerovatnije ćemo trenirati od 21 čas, što je kasno, ali šta je - tu je. Smatramo da smo kao jedini seniorski prvak BiH iz Banjaluke trebali da budemo u prvoj kategoriji kada je riječ o finansiranju od strane grada. Naš klub ima i juniorske, pionirske i kadetske prvake BiH i pobjednike Kupa, seniori igraju i Prvu B ligu Srbije, igramo Kup takmičenja Srbije, imamo odlične rezultate, ali nas treba više podržati", rekao je Grahovac i dodao: 

"Od grada dobijamo 9.000 KM godišnje, naš budžet iznosi oko 50.000, a za ozbiljnije bavljenje sportom potrebno je između 120.000 i 150.000 KM".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )