FOTO: null

Protekla godina je po mnogo čemu ostala upamćena u gaming industriji. Veliki broj sjajnih izdanja i padovi cijena konzola su uzrokovali i veću prodaju igara.

Čak 61 milijardu dolara iznosi ukupan prihod gaming industrije za 2015. godinu, što je porast od ne tako malih 8 odsto u odnosu na 2014. godinu. Najveću zaradu su donosile igre za mobilne platforme čiji porast od 10 odsto je njihovim izdavačima doneo 25.8 milijardi dolara, ali i dalje 10 najpopularnijih PC igara zarađuje više nego najpopularnije mobilne igre. Konzolni gameri sve više prelaze na digitalna izdanja i ovo tržište je imalo najveći skok – čak 34 odsto.

League of Legends i dalje vlada tržištem free to play igara i za Riot Games decembar je bio najprofitabilniji mjesec od kako je objavljena igra. Veliku zaslugu u finansijskom uspjehu ove i još nekih igara sa PC liste imaju kinesko i južnokorejsko tržište.

Da li možete da pretpostavite koja igra je donela najviše novca svojim autorima? Pogledajte u listu koju je objavio sajt SuperData Arcade:

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )