FOTO: InfoBijeljina

Nakon 5 mjeseci pauze, danas je počelo nogometno prvenstvo BiH. Sloboda u Tuzli s Radnikom odigrala je 1:1, dok je Borac bio siguran na startu prvenstva protiv Mladosti - pobjeda s visokih 6:0.

U večernjem terminu, ekipa Željezničara pobijedila je Velež u meču 1. kola Premijer lige BiH na Grbavici sa 3:0. Nogometaši Zrinjskog su na poečtku nove sezone pobijedili kod kuće ekipu Olimpika sa 1:0.

Ove nedjelje se igraju preostale dvije utakmice. Krupa svoj premijerni nastup u Premijer ligi BiH igra protiv Sarajeva, koje je otputovalo u Banja Luku - ekipa Sarajeva je nekompletna budući da su 4 igrača 'bordo' tima povrijeđena. Bez obzira na tp što im u goste dolazi aktuelni prvak BiH, izabranici Zorana Marića se nadaju da na kraju mogu izvući pozitivan rezultat.

U drugoj utakmici Široki Brijeg dočekuje Tuzlu City. Iako su Širobriježani ove sezone dosta prodmladili sastav, na startu prvenstva očekuju pobjedu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )