FOTO: null

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine protekle sezone igrali su finale šampionata BiH, nedavno nastupili u Turskoj na Balkanskom kupu gdje su zauzeli treće mjesto, a u Bijeljini, gradu koji ima tri sportske dvorane, imaju samo tri treninga sedmično.

Nedostatak mjesta za trening nadopunjuju odlaskom u obližnje selo Batković, koje je udaljeno od Bijeljine desetak kilometara. 

Odbojkaška Premijer liga BiH stratuje ovog vikenda, a odbojkaši Radnika u prvom kolu gostuju ekipi Maglića iz Foče. 

- Biće ovo težak meč, s obzirom na to da se radi o prvom prvenstvenom meču. Malo smo promijenili sastav ekipe u odnosu na prethodnu godinu, što će biti dodatni problem zbog neuigranosti. Mislim da imamo kvalitetniji sastav od domaćina, ali samo ako odigramo maksimalno možemo se nadati pozitivnom rezultatu, smatra Darko Manojlović trener Radnika.

Na finalnom turniru, koji je održan u turskom gradu Inegol, Radnik je osvojio bronzu, što je  prva medalja u muškoj konkurenciji za Bosnu i Hercegovinu sa ovog takmičenja. Nakon toga izgubili su u četvrtini finala Kupa Republike Srpske u Modriči protiv istoimene ekipe sa 3:2, a razlog velikih oscilacija u igri leži upravo u neuigranosti ekipe, ali i u uslovima u kojima odbojkaši treniraju. 

Dugogodišnji kapiten Vladimir Milićević smatra da je ovo veliki problem. 

- Mi kao finalisti plej ofa jedne države u svom gradu na raspolaganju imamo samo 3 termina sedmično u dvorani u kojoj igramo utakmice. Svi znaju da je to malo za sportiste koji se takmiče u najjačem rangu jedne države. Kako bi ostvarili zacrtane ciljeve i planove putujemo u Batković, gdje u dvorani u ovom selu nadomak Bijeljine treniramo dva puta sedmično, jer za nas očigledno nema mjesta u gradskim dvoranama Osnovnih škola “Knez Ivo od Semberije” i “Vuk Karadžić”. Mi svaku utakmicu igramo kao gosti, jer u Gimnaziji dijelimo teren u istom terminu sa Ženskim odbojkaškim klubom. Na taj način mi nikad ne treniramo u ambijentu u kojem igramo utakmice, a svi koji se bave sportom znaju koliko je to ograničavajući faktor. Iskreno se nadam, da će u narednom periodu, ljudi iz uprave kluba i nadležni naći neko riješenje, jer mislim da zaslužujemo malo bolji tretman od trenutnog, rekao je za InfoBijeljina Vladimir Milićević, kapiten odbojkaša.

I pored svih problema sa kojima se suočavaju, bijeljinski odbojkaši obećavaju bespoštednu borbu na svakoj utakmici. Nadaju se da će uz dobar i kvalitetan rad na trenizima ponoviti uspjeh iz prethodne sezone, kada su u veoma kvalitenoj seriji finala plej-ofa prvenstva BiH izgubili od Mladosti iz Brčkog u dvije utakmice sa po 3:2 u setovima. 

Nije ništa bolje niti u ženskoj ekipi, koja ima samo dva termina u Gimnaziji, a u klubu traže od nadležnih u gradskoj upravi da naprave kategorizaciju sporta, prevashodno dodijele termine  klubovima koji nastupaju u šampionatu BiH i RS a slobodne termine neka nakon toga podijele rekreativcima. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )