FOTO: null

Šansu da dođu do pete uzastopne titule u BiH košarkaši Igokee imaće protiv Bosne Rojal, sa kojom će odmjeriti snage u finalu plej-ofa Lige 6.

Aleksandrovčani su se malo pribojavali polufinalnog revanša protiv Slobode u Tuzli, ali se taj strah pokazao kao neopravdan, pošto su izabranici Dragana Bajića naprosto zgazili domaću ekipu, slaveći pobjedu rezultatom 103:65.

- Pribojavao sam se utakmice jer sam znao da će nas dočekati vruć teren i na umu smo imali činjenicu da je Sloboda ove sezone na svom terenu izgubila samo jednu utakmicu i to od nas u Ligi 6. Poslije utakmice u Laktašima, kada smo slavili u neizvjesnoj završnici, očekivao sam da će Tuzlaci imati više energije da nas iznenade i jače se boriti, ali do toga nije došlo - rekao je Bajić.

Naglasio je da su njegovi igrači maksimalno ispoštovali dogovor te da su zasluženo slavili.

- Analizirali smo prvu utakmicu i najbitnije je da su igrači prihvatili sugestije kako da igraju u odbrani. Kontrolisali smo skok, imali 25 asistencija, dosta raspoloženih igrača te lako dolazili do poena. Sloboda se nije snašla na našu odbranu dok smo dobro igrali i u pozicionim napadima. Njihov trener odustao je od neke svoje koncepcije igre pa smo njihove glavne igrače sveli na minimum - dodao je Bajić.

Prva finalna utakmica na rasporedu je idućeg petka, a pobjednik će biti onaj ko prvi sakupi tri pobjede. Bajić se nada će za finale biti spreman Danilo Šibalić, koji je propustio oba polufinalna meča zbog povrede skočnog zgloba dok su Đorđe Milošević, Blaž Mahkovic i Vuk Radivojević igrali roviti.

Bosna je bila bolja od Zrinjskog sa 76:67, a do pobjede su je predvodili Haris Delalić sa 16 te Aleksandar Sokolović i Marko Jošilo sa po 13 poena. Kod domaćin najbolji su bili Vedran Princ sa 18 i Božo Đurasović sa 14 poena. Razlog poraza Mostarci mogu tražiti u samo sedam poena Draška Kneževića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )