FOTO: null

Košarkaški klub "Igokea" iz Aleksandrovca večeras je, šesti put uzastopno, osvojio Kup Republike Srpske, pobijedivši u finalu ekipu "Građanski" iz Bijeljine rezultatom 83:69.

Finalna utakmica Kupa Republike Srpske odigrana je u dvorani "Borik" u okviru programa proslave Dana Republike, a pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika. 

Medalje je pobjednicima uručio pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Srpske Goran Raca, koji je rekao Srni da je ekipa "Igokee" bila izraziti favorit. 

"Čestitam ekipi `Igokee` za pobjedu. Igrači su pružili dobru partiju i želim im da tako nastave i u budućem radu", rekao je Raca. 

On je naveo da je košarka masovan sport u Republici Srpskoj, zahvaljujući radu Košarkaškog saveza Srpske i svim klubovima. 

Raca je dodao da resorno ministarstvo podržava sva sportska takmičenja, koja organizuje Košarkaški savez Srpske zajedno sa klubovima. 

"I pored teške finansijsko organizacione situacije, svi sportski savezi, ne samo košarkaški, redovno održavaju takmičenja, prvenstva i kupove Republike Srpske, za seniore i mlađe kategorije i na taj način razvijaju sport", rekao je Raca i dodao da je Košarkaški savez dobar primjer za to. 

Podsjetivši da u Republici Srpskoj postoji prva i druga košarkaška liga, Raca je naveo da nekoliko klubova iz Srpske igra u Premijer ligi BiH, gdje ostvaruju zapažene uloge. 

On je naveo da je "Igokea" proteklih nekoliko godina prvak BiH u košarci i da ne dozvoljava klubovima iz Federacije BiH da preuzmu tron i primat na nivou BiH. 

Raca je rekao da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske za razvoj sporta u Srpskoj ove godine izdvojiti 2.200.000 KM. 

"Ministarstvo će, kao i prethodnih godina, nastojati da ide u pravcu razvoja sporta kroz pomoć sportskim organizacijama i manifestacijama, učešću na međunarodnim takmičenjima, školskom sportu i nacionalne sportske penzije, odnosno priznanja, stipendije i druge aktivnosti", rekao je Raca. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )