FOTO: null

Nemaju milosti košarkaši Igokee prema ekipama koje se bore za opstanak pa su poslije trijumfa nad Krkom u Laktašima sada razočarali navijače skopskog MZT-a pobjedom od 71:67.

Aleksandrovčani su se dobro prilagodili sporom ritmu utakmice sa malo posjeda i čvrstim odbranama. Procenti šuta sa obje strane bili su niski, ali je važnost meča uticala da se domaćima malo "skrati ruka", za šta najveće zasluge idu igračima Igokee koji su na pravi način zaustavili svoje rivale. Sve vrijeme je šampion BiH držao stvari pod kontrolom, čak i kada je Ksejvijer Tejms početkom posljednjeg perioda donio vođstvo makedonskoj ekipi. Tada je na scenu stupio najefikasniji igrač susreta Strahinja Mićović koji je riješio dva napada zaredom, a meč je završio sa 20 poena. Ključnu trojku ubacio je čovjek zadataka Đorđe Milošević, a pobjedu je potvrdio pogođenim slobodnim bacanjem. Prvi centar Draško Albijanić kaže da je ekipa sprovela u djelo zamisli trenera Dragana Bajića.

- Skautirali smo ih temeljno i na osnovu toga onemogućili im da rade neke stvari te ih izbacili iz komfornih pozicija. Možda su očekivali naš drugačiji pristup, ali smo bili maksimalno ozbiljni i sve vrijeme smo držali konce igre u svojim rukama. MZT je dobra ekipa na papiru, rezultati nisu ispratili renome ovih igrača i uložena sredstva, ali očekujem da ostanu u ligi. Krka je u najtežem položaju, a i sami smo dosta uticali na situaciju u donjem dijelu tabele pobjedama nad Krkom i MZT-om, a sada nam slijedi duel sa Mornarom - rekao je Albijanić.

Ovim porazom MZT je zakomplikovao sebi život, jer i dalje strahuje za opstanak, a do kulminacije će doći poslije večerašnjeg hrvatskog derbija između Zadra i Cibone koji počinje u 18 časova. Ukoliko Zadrani trijumfuju, slovenačka ekipa bila bi u veoma nezavidnoj situaciji, pogotovo što u narednom kolu gostuje kod Partizana i tu teško može da računa na bodove, dok bi se Igokea osamila na petoj poziciji, što bi bio veliki uspjeh.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )