FOTO: null

Ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona košarkaši Igokee saznaće 21. jula kada je zakazan žrijeb za novo takmičenje pod okriljem evropskog organska Svjetske košarkaške federacije.

Za protivnika na putu do grupne faze takmičenja šampion BiH može da dobije jednu od preostalih 15 ekipa koje se nalaze u istoj grupi kao i Aleksandrovčani, a to su Juventus (Litvanija), Kataja (Finska), Rilski (Bugarska), Cmoki (Bjelorusija), Groningen (Holandija), Mornar (Crna Gora), Tartu (Estonija), Oradea, Kluž (Rumunija), Previdža (Slovačka), Baken (Danska), Sedertalje (Švedska), Porto, Benfika (Portugalija) i AEK (Kipar).

- Biće veliki zalogaj za nas da uspijemo proći grupu jer se tu nalaze velika imena i bogati klubovi iz Njemačke i Turske. To ne znači da ćemo se unaprijed predati i pokušaćemo da izborimo nastup u grupnoj fazi takmičenja. Vjerujem da ćemo do tada sklopiti respektabilan tim koji će moći da se nosi sa svim protivnicima. Vidio sam imena ostalih ekipa koje možemo dobiti u prvom kolu i još je rano da govorimo koga bi željeli da izvučemo ili izbjegnemo jer ni oni nisu kompletirali sastave pa ne znamo njihovu snagu - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Ukoliko uspješno savladaju prvu prepreku Igokeu će u drugom kolu čekati neki od sljedećih timova Lukoil (Bugarska), Solnok (Mađarska), Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Ironi Naharija (Izrael), Usak (Turska), Vareze (Italija) i Ludvigzburg (Njemačka).

Prvi mečevi prve runde trebalo bi da budu odigrani 27. septembra, a revanši dva dana kasnije. Utakmice druge runde bile bi igrane 4. i 6. oktobra dok bi grupna faza takmičenja trebalo da počne 20. oktobra.

U grupnoj fazi će igrati ukupno 32 ekipe podijeljene u četiri grupe sa po osa timova, a to su: Mega Leks (Srbija), Asvel, Strazbur, Monako, Le Man (Francuska), Banvit, Karšijaka (Turska), Aris, PAOK (Grčka), Avelino, Venecija (Italija), Skajlajners, Oldenburg (Njemačka), Ostende (Belgija), Makabi Rišon (Izrael), Cibona (Hrvatska), Nimburk (Češka), Neptunas (Litvanija), Rosa Radom (Poljska), Helios (Slovenija), Tenerife (Španija), Saratov (Rusija), Himik (Ukrajina) i Ventspils (Letonija).

Albijanić

Centar Draško Albijanić produžio je saradnju sa Igokeom pa trener Dragan Bajić u ovom trenutku može da računa na petoricu igrača iz prošle sezone, a to su još Vuk Radivojević, Danilo Šibalić, Miroslav Pašajlić i Nikola Pešaković. Pregovori sa ostalim košarkašima iz prošle sezone su u toku pa se narednih dana može očekivati da neko od njih potpiše novu saradnju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )