FOTO: null

Još jedan korak ostao je do sna! Košarkaši Srbije u noći između petka i subote (00.00) igraju polufinale Olimpijskih igara. Protivnik je znanac iz grupe - Australija! Igramo protiv NBA rivala, a ključ utakmice leži u agresivnosti i čvrstini. Ako žele u fi

Australija je možda i najveće iznenađenje turnira. Način na koji su “kenguri” došli do polufinala zaista je impresivan. Mleli su rivale, a namučili su i neprikosnovene Amerikance. “Orlovi” su u grupi izgubili 15 razlike i pored toga što smo ceo meč bili blizu “kengura”, na kraju je usledio ubedljiv poraz. Razlog - čvrstina rivala!

Teodosić i drugovi u ovaj susret moraju da uđu hrabro, spremni za 40 minuta velike borbe! Oziji su ekipa koja zna da udari “ispod” pojasa.

Nije sporno da je Metju Delavedova dobar igrač, ali njegova odbrana je na ivici prekršaja. I ako sudije puste grublju igru, novi košarkaš Milvokija će to iskoristiti. Spisak NBA igrača koje je povredio tokom karijere je dugačak. Delevedova često podseća i na fudbalera, njegova “uklizavanja” znaju da budu opasna po rivala.

Džo Ingls već godinama u nazad važi za košarkaša koji ne beži od kontakta. Njegova odbrana je jaka, a faulovi mogu da budu burtalni.

Šta tek reći za Boguta? Centar “kengura” baš voli da “podeli” lakat, a često je i pravi provokator. Voli da priča sa protivnicima i pokuša da ih isprovocira.

“Orlovi” moraju da budu čvrsti u reketu. Ne smeju da dozvole lagane poene, jer je sigurno da rival neće biti blag pod košem.

Srbija će i noćas biti budna! Ostalo je još 40 minuta, cilj je tako blizu... Mils protiv Teodosića, Marković protiv Delavedove, Bogut i Jokić oči u oči. “Orlovi” protiv “kengura” za slavu, medalju i novu stranicu istorije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )