FOTO: null

Veliki broj građana Srpske uspio je da sanira dio štete od poplava, i iza sebe je ostavio sve probleme koji su ih pratili tokom obezbjeđivanja pomoći

Korisnici pomoći iz Fonda solidarnosti koji su do sada potrošili sva dodijeljena sredstva sa platnih kartica, iako određena suma nekima nije bila dovoljna za sanaciju cjelokupne štete, uglavnom su zadovoljni onim što su kupili. Oni koji još uvijek nisu potrošili ukupan iznos dodijeljene pomoći, posljednjih dana užurbano kupuju neophodne stvari jer je Vlada RS najavila da prvog jula tekuće godine ističe rok za upotrebu platnih kartica.

Porez napunio fond

Vlada RS u junu prošle godine donijela je Zakon o posebnom doprinosu za solidarnost kojim su oporezovani lični dohodci u visini od 1,5 odsto na neto platu. U maju ove godine Upravni odbor Fonda donio je odluku da naplata posebnog doprinosa solidarnosti bude produžena do kraja godine. Do sada je na ime sredstava za obnovu iz raznih izvora sakupljeno više od 112 miliona maraka, a najviše je sakupljeno kroz solidarno oporezivanje ličnih dohodaka, 70 miliona.

Čitav članak pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )