FOTO: null

BIJELJINA - U Bijeljini neće biti organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu, a građani su i ove godine u najvećem broju odlučili da slave u kafićima, restoranima, hotelima, ali i u krugu porodice u domaćoj atmosferi.

Prema podacima turističkih agencija, građani će i ove godine slaviti i na nekim od destinacija u susjednoj Srbiji, ali u evropskim metropolama i većim centrima. 

Da Bijeljina slavi vidljivo je jedino po tome što je grad okićen, ali u "starom ruhu", sijalicama i ukrasima iz ranijih godina. 

Cijena dočeka u novogodišnjoj noći iznosi od 10 i 20 KM po kafićima, 30 i 40 KM u restoranima, do 80 KM u hotelima. 

U Ugljeviku tradicionalno nema organizovanog dočeka Nove godine na javnim mjestima, nego se predstojeći praznici dočekuju u duhu proslave i dočeka najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. 

Grad je svečano okićen, a slavi se, kao i svake godine, po kafićima, restoranima, hotelima, i u kućnoj atmoferi. 

Iz opštine Ugljevik su naveli da će predstojeći božićni praznici biti dočekani u duhu pravoslavne tradicije, a u susret najradosnijem prazniku Božiću porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima dodijeljeno je iz opštinske kase 32.500 KM kako bi im uljepšali praznične dane. 

Koordinator za odnose sa javnošću opštine Ugljevik Mladen Vasilić rekao je Srni da se za Badnje veče priprema bogat kulturno-umjetnički program ispred hrama Svete Petke Praskeve u organizaciji najmlađih članova Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Rudar", dok za doček međunarodne Nove godine nije planirana proslava. 

"Pedeset socijalno ugroženih mališana dobilo je novogodišnje paketiće, kao i 65 polaznika Školice sporta Ugljevik", rekao je Vasilić. 

Dekorativna novogodišnja rasvjeta postavljena je u Karađorđevoj ulici i na trgu u Ugljeviku, za šta su izdvojena simbolična materijalna sredstva. 

U Ugljevičkim kafićima konzumacije za "najluđu noć" kreću se od 10 KM za sadržaj domaćih bendova do 70 KM za slavlje u hotelu "Komsar Ugljevik" gdje će nastupati estradni umjetnik Mitar Mirić. Prema izjavama ugostitelja, kapaciteti su popunjeni u svim ugostiteljskim objektima. 

Posredstvom Turističke agencije "Dinamik turs" Ugljevičani su otputovali za novogodišnje praznike u Krakov /Poljska/, Beč /Austrija/ i put ostalih evropskih gradova, a mlađi stanovnici, koji neće dočekati u Ugljeviku novogodišnju noć, putovaće u sopstvenoj režiji put susjedne Srbije u Beograd i Novi Sad.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )