FOTO: null

Gradski odbor Srpske demokratske stranke u Bijeljini potpisao je danas koalicioni sporazum sa GO Demokratskog narodnog saveza o njihovom pridruživanju skupštinskoj većini u lokalnom parlamentu.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Bijeljine, koji je i predsjednik GO SDS-a, Mićo Mićić i predsjednik GO DNS-a Milan Dakić. Potpisivanjem ovog sporazuma skupštinsku većinu u Bijeljini činiće šest političkih partija: SDS, PDP, DNS, SDA, NDP i SRS „Dr Vojislav Šešelj“, odnosno 19 odbornika.

- Danas smo zaokružili formiranje skupštinske većine i veoma sam zadovoljan ovom koalicijom. Uvijek kada su Skupština i gradonačelnik na istoj strani to znači napredak za Grad i njegov razvoj. Drago mi je da su naši kolacioni partneri prepoznali kvalitet projekata koji su rađeni u proteklih deset  godina, te da su oni nešto što je najbolje za dobrobit naših građana - naveo je Mićić, najavljujući nove projekte koji će doprinijeti da se nastavi ubrzani razvoj Bijeljine.

On je istakao da je otvoren za saradnju sa višim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH, te da će razgovarati i sa SNSD-om, da bi se realizovali projekti za koje je neophodna saglasnost Vlade Republike Srpske, odnosno, Savjeta ministara BiH.

- Između ostalih, to su izgradnja auto-puta Bijeljina-Brčko-Rača, izmještanje kasarne iz centra Grada i izgradnja studentskog kampusa na tom prostoru, izgradnja Drinskog nasipa i realizacija projekta regulacije toka rijeke Janje, te izmještanje autobuske stanice - istakao je Mićić.

Predsjednik GO DNS-a Milan Dakić naveo je da je bijeljinski Gradski odbor DNS-a sinoć izglasao da ova stranka učestvuje u Gradskoj vlasti, te da podrže gradonačelnika Mićića, za šta su dobili i saglasnost stranačke centrale.

- U prethodnom periodu pokazalo se da tijesna skupštinska većina stvara samo probleme, te smo zbog toga odlučili da podržimo gradonačelnika Mićića i formiramo stabilnu skupštinsku većinu, koju će sada činiti 19 odbornika - obrazložio je Dakić odluku DNS-a.

Gradonačelnik Mićić potvrdio je da će predsjednik bijeljinske Skupštine u narednom mandatu biti predsjednik GO PDP-a Slaviša Marković, a potpredsjednici lokalnog parlamenta iz redova SDA i SRS „Dr Vojislav Šešelj“. On je naveo da će zamjenik gradonačelnika Bijeljine biti iz stranke SRS „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština Bijeljine biće održana najvjerovatnije sredinom novembra, najavljeno je na današnjoj pres konferenciji SDS-a.

SDS Bijeljina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )