FOTO: null

Saobraćaj se jutros odvija bez posebnih ograničenja, snijega mjestimično ima na putevima u višim predjelima i preko prevoja, a na magistralnom putu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini i dalje postoji opasnost od snježnih lavina, navode iz Auto-moto saveza

Zbog snježnih smetova još su neprohodni putni pravci Ulog - Klanci i Jelašica - Miljevina. 

Opasnost od odrona postoji na putevima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača. 

Učestalih odrona ima i na putevima Bugojno - Novi Travnik, Sarajevo - Foča, Jajce - Crna Rijeka. 

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i pored rijeka, posebno na putnim pravcima Žepče - Maglaj i Petrovac - Bihać. 

Zbog deminiranja dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8.00 do 16.00 časova, te na putnom pravcu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova. 

Na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja zbog radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara. 

Saobraćaj je i dalje obustavljen u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz AMS podsjećaju da je zimska oprema obavezna do 15. aprila. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )