FOTO: null

Raspuštanje kolektivnih centara u BiH je tema koja kod nas nema kraja, a o njoj su razgovarali i ministar za izbjegla i raseljena lica RS, Davor Čordaš te predstavnici OEBS-a, organizacije koja između ostalih učestvuje u programima finansiranja projekata

Težište je na dva projekta: regionalni stambeni program, za koji naredne sedmice počinje isporuka građevinskog materijala, a riječ je o 20 porodica izubjeglih iz Hrvatske koji žele da ostanu na prostoru BiH.

Kada je u pitanju kredit CEB 2, od 18 miliona evra, Narodna skupština je prihvatila to zaduženje i čeka se potpisivanje sporazuma između entitetskog i državnog ministarstva finansij, a onda će krenuti implementacija projekta u opštinama koje su pripremile projekte.

U Republici Srpskoj postoji još 8 kolektivnih centara, najveći je u Doboju sa 124 korisnika.

Prema bazi podataka, u BiH postoji oko 50.000 izbjeglih I raseljenih porodica koje žele da riješe svoj status, a pretpostavlja se da je taj broj i veći. Procjene da će to pitanje biti rješeno u narednih pet godina nisu realne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )