FOTO: pixabay

BRČKO - Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je da je srpski član i predesjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik omogućio da se zdravstvenim radnicima iz distrikta omogući imunizacija u Srbiji, te da će se njih 200 vakcinisati danas i sutra.

Govoreći o problemima nabavke vakcina protiv virusa korona, Milić je napomenuo da su u BiH pregovori oko nabavke preko sistema "Kovaks" prepušteni nižim nivoima vlasti, što otežava nabavku, saopšteno je iz brčanske Skupštine.
 
On je razgovoru sa generalnim konzulom Turske u Banjaluci Oguzom Kiličem rekao da je distrikt lokalna zajednica u BiH u kojoj se najbrže formirala vlast nakon izbora kako bi se što prije otklonile negativne posljedice epidemije virusa korona po privredu i započela realizacija važnih infrastrukturnih projekata.
 
"Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da unaprijedimo zakonske procedure i stvorimo što bolju klimu za strane investicije", rekao je Milić danas u Brčkom.
 
Prema Milićevim riječima, za oporavak i unapređivanje privrede neophodna je podrška svih, uključujući Tursku.
 
Kilič je rekao da je epidemija glavni razlog što do sada nije ostvarena konkretna saradnja, istakavši da u distriktu postoji povoljna klima za investiranje o čemu će upoznati privrednike iz Turske, navedeno je u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )