FOTO: null

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su humanitarnoj večeri u Sent Petersburgu, na Floridi, na kojoj su prikupljana sredstva za pomoć djeci sa posebnim potrebama u Republici Srpskoj.

Humanitarna večera, kojoj je prisustvovalo gotovo 300 zvanica, organizovana je zahvaljujući organizaciji "Lajflajn" iz Njujorka, koja radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine.

Tokom večere bila je organizovana dobrotvorna aukcija na kojoj su svi prisutni mogli da kupe razne predmete, poput potpisanih postera Novaka Đokovića, dresova i patika NBA košarkaša, rijetkih srpskih rakija, mnogobrojnih knjiga, slika akademskih slikara.

Princeza Katarina rekla je da su sredstva prikupljena na humanitarnoj večeri namijenjena za pomoć Domu za djecu bez roditelja "Rada Vranješević" u Banjaluci.

"Time šaljemo jasnu poruku našem narodu u Republici Srpskoj da je Drina samo reka i da solidarnost i humanost ne poznaju granice", poručila je princeza Katarina.

Prestolonasljednik Aleksandar zahvalio se svim ljudima dobre volje, koji više od dvije decenije podržavaju dobrotvorne aktivnosti princeze Katarine i njene humanitarne fondacije.

On je rekao da je ponosan što je institucija Krune decenijama unazad simbol okupljanja Srba u dijaspori, izrazivši uvjerenje da će tako biti i u budućnosti.

Osim prinčevskog para, sinoćnjoj humanitarnoj večeri prisustvovali su šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, Njegovo preosveštenstvo episkop istočnoamerički Mitrofan, kao i veliki broj istaknutih ličnosti iz SAD.

Prije dobrotvorne večere prinčevski par je sa svojim gostima prisustvovao službi, koju je u crkvi Svetog Save služio vladika Mitrofan.

Princ Aleksandar i princeza Katarina organizuju večeras humanitarni prijem u Majamiju, gdje će im gradonačelnik Tomas Regalado simbolično uručiti ključeve grada.

Dobrotvorni prijemi biće organizovani i 20. februara u Los Anđelesu i 21. februara u San Markosu, saopšteno je iz pres-služba dvora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )