FOTO: null

Radnici ZEDP “Elektro-Bijeljina” su do sada učestovali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i sa ciljem što aktivnijeg i masovnijeg učešća u konkretnim vidovima pomoći ugroženim osobama, prije nekoliko godina su formirali neformalno Udruženje “Dobročinstv

Na taj način se mnogo lakše djeluje i prikupljaju sredstva, a prvi koraci datiraju još od 2010. godine.

- Osam godina u kontinuitetu organizujemo prikupljanje sredstava od zaposlenih u Direkciji i kupovinu paketa za djecu sa posebnim potrebama, a paketi se sastoje od sredstava za ličnu higijenu i slatkiša. Od 2010. do 2014. godine paketi su uručivani djeci koja su okupljena pri udruženjima roditelja djece sa posebnim potrebama u okviru Centra za socijalni rad Bijeljina i djeci iz Udruženja “Drugačiji svijet” gdje su uključena djeca sa autizmom. Već tri godine dajemo podšku djeci sa posebnim potrebama koja pohađaju seoske škole sa teritorije Grada Bijeljina. U januaru su radnici Direkcije sakupili preko 900 maraka i kupili paketiće za 71 hendikepirano dijete u školama u Obarskoj, Crnjelovu, Dragaljevcu i Glavičicama, kaže Tatjana Gajić u ime zaposlenih i Udruženja “Dobročinstvo”.

Veliku ulogu u prikupljanju donacija imaju i pojedini privatnici sa područja Semberije, što je garancija da će uz pomoć radnika “Elektro-Bijeljine”, pomoć stići do ugožene djece.

- Moram napomenuti i da smo imali pomoć od preduzeća “Spektar drink” koje je ove godine doniralo pakete svojih proizvoda, a značajno su nam pomogli i market “Zvorničanka” koja je donirala kutije za pakovanje paketica, a Stanka Perić Mojić iz kompanije DM, nam je kao i svake godine do sada, pomogla prilikom pravljenja paketa sa sredstvima za ličnu higijenu, navodi Tatjana.

Pored pravljenja paketa za djecu sa posebnim potrebama i socijalno ugroženu djecu ,najmanje dva puta u toku godine, kako navodi Tatjana, se organizuju akcije prikupljanja sredstva za osobe kojima to bude najpotrebije u tom trenutku a na koje najčešće ukaže neko od naših kolega i inicira akciju.

U ime djece, roditelja i svih škola čiji su učenici dobili paketiće, zahvalnost je izrazila Ljiljana Blagojević, defektolog u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” u Velikoj Obarskoj.

- Veliku zahvalnost dugujemo radnicima “Elektro-Bijeljine” i drugim donaotrima, jer ste pokazali nesebičnu spremnost da pomognete i obradujete djecu sa teškoćama u razvoju i socijalno ugrožene. Njima je to od izuzetnog značaja i na ovaj način će i oni shvatiti da ima dobrih ljudi koji će im posvetiti pažnju, rekla je defektolog Ljiljana Blagojević.

Ovaj primjer humanosti i solidarnosti treba da podstakne i druge da svojim malim izdvajanjem, pomognu nekome kome to mnogo znači.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )