FOTO: null

Učenici Ekonomske škole iskazali su još jednom svoju humanost na djelu. U ovoj školskoj godini realizovan je veći broj humanitarnih akcija, a jedna od njih je bila prodaja kolača u holu škole.

Akcija je pokrenuta sa ciljem obilježavanja Međunarodnog dana žena, ali na jedan drugačiji način. Među učenicima i profesorima vladala je velika zainteresovanost za kupovinu kolača, jer kupovinom svakog kolača pružena je podrška akciji.
U dogovoru sa Centrom za socijalni rad i u saradnji sa Društvom gerontologa, prikupljeni novac je uručen ženi, majci, koja i sama stara i bolesna, živi sa dva sina u kolektivnom smještaju, od socijalne pomoći. Jedan sin je rođen sa Daunovim sindromom, a drugi je psihički obolio i ima napade agresivnosti.
Cilj je bio barem malo ublažiti njenu borbu sa svakodnevnim životnim problemima i pokazati da nije zaboravljena na ovaj praznik, za koji su se žene kroz istoriju sa velikim žrtvama izborile.

Učenici se ne namjeravaju zaustaviti na ovoj akciji, već planiraju nove humanitarne akcije, koje kod mladih ljudi podstiču humanost, solidarnost i volonterizam.
Akcija je sprovedena uz pomoć Connecting Classrooms sekcije škole, podržane od strane British Council- a u Bosni i Hercegovini i Savjeta učenika Ekonomske škole u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )