FOTO: Facebook

Nakon nemilih scena koje su se sinoć desile u Mosaru na drugoj finalnoj utakmici u futsalu između Mostara SG i KMF Radnik, oglasio se klub iz Bijeljine.

Naime, grupa huligana je napadala članove tima iz Bijeljina. 
 
Saopštenje prenosimo u cjelosti. 
 
„Imamo potrebu da Vas informišemo o nemilim scenama koje su se sinoć dogodile u Mostaru, gdje je ekipa Kluba malog fudbala “Radnik MD Shop” igrala drugu finalnu utakmicu protiv ekipe Futsal club “Mostar-SG”. Naime, nekoliko minuta prije završetka utakmice koju su naši momci briljantno odigrali i u tim momentima imali vođstvo od 4:1, grupa huligana je ušla u sportsku dvoranu sa ciljem da izazove incident. Nažalost, to im je pošlo za rukom.
 
Desetak navijača okružilo je predstavnike našeg kluba sa teleskop palicama i zahtijevalo od njih da skinu majice KMF “Radnik MD Shop“ na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi. Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe „Red Army“, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te počeo da ih udara palicama. 
 
Nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali su da odbrane predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli da siđu na parket sportske dvorane.  Dvojica predstavnika KMF „Radnik MD Shop“ su povrijeđena, što potvrđuju i zdravstveni listovi koje su dobili od nadležnih ustanova, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda.
 
Žao nam je što su briljantna igra naših momaka i ostvarena pobjeda koja nam daje šansu da ostvarimo istorijski uspjeh i zaigramo u Ligi šampiona ostali u sjenci ovog nemilog događaja. Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale. 
 
Bijeljina je grad sporta, grad mira i prijateljstva, i tako će i ostati. Nadamo se da će uprava Futsal cluba “Mostar-SG”, osim što nam je na zvaničnoj Fesjbuk stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače I zaposlene smatramo iskrenim prijateljima. Na kraju, podsjećamo javnost da u subotu, od 20.30 časova, u Bijeljini igramo istorijsku utakmicu I da nas samo korak dijeli od titule. 
 
Zato dođite da ispunimo dvoranu Gimnazije do posljednjeg mjesta i da pokažemo da nasilje nema svoje mjesto u sportu“, kaže se u saopštenju Radnika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )