FOTO: null

Bordo/Lans - Fudbalska reprezentacija Hrvatske priredila je veliko iznenađenje u trećem kolu D grupe Evropskog šampionata u Francuskoj, pošto je večeras savladala dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju 2:1 (1:1) i kao prvoplasirana prošla u osminu finala.

Hrvati su nanijeli prvi poraz Špancima na EURO poslije 12 godina, a uspjeh dodatno dobija na značaju jer je ostvaren bez najboljih igrača Luke Modrića i Marija Mandžukića. Španci će u osmini finala igrati protiv Italije, što je repriza finala od prije četiri godine.

Španija je povela golom Alvara Morate u sedmom minutu, izjednačio je Nikola Kalinić u 45, a trijumf Hrvatima donio je Ivan Perišić u 87. minutu, 15 minuta nakon što je Danijel Subašić odbranio prestrogo dosuđeni penal Serhiju Ramosu.

U drugom meču Turska je savladala Češku 2:0, osvojila treće mjesto i grupi i produžila nadu za plasmanom među 16 najboljih.

Strijelci su bili Burak Jilmaz u 10. i Ozan Tufan u 65. minutu.

Tabela: Hrvatska 7 bodova, Španija 6, Turska 3, Češka 1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )