FOTO: null

Hrvatska se ponovno našla u bilateralnom sukobu sa susjednom zemljom zbog - čokolade. Naime, Slovenija je novogodišnji poklon hrvatskih diplomata protumačila kao provokaciju.

Hrvatska ambasada u Ljubljani darovala je slovenačkom Ministarstvu vanjskih poslova, ali i ostalim institucijama, poput Kancelarije premijera Mire Cerara i predsjednika Boruta Pahora, novogodišnji dar - bombonijeru.

Međutim, umjesto zahvale, diplomati nisu najbolje reagovali. Štoviše, ovaj gest hrvatske diplomatije protumačili su kao potencijalnu provokaciju.

Naime, kao novogodišnji poklon poslata je bombonijera Pozdrav iz Hrvatske. No, sporni dio je što je na omotu ucrtana karta Hrvatske na kojoj je granica između Slovenije i Hrvatske iscrtana po sredini Piranskog zaliva.

"S obzirom na to da granica između ove dvije države još nije odlučena i da je predmet arbitraže, Ministarstvo vanjskih poslova je bombonjere vratilo hrvatskoj ambasadi - i to u vrećici s natpisom I feel Slovenia", piše dnevnik.si.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )