FOTO: null

Jedan od najvećih lanaca hotela u Skandinaviji zabranio je kobasice i slaninu na svome jelovniku.

Kako navode norveški mediji, vlasnik hotela se odlučio na ovakav korak nakon što ga je ubijedila supruga koja zagovara zdraviji način ishrane i zaštitu okoliša.

"Ovo je novi koncept za doručak u našim hotelima", rekao je Peter Stordalen, vlasnik lanaca hotela u Norveškoj.

Istakao je da je novi jelovnik, kojim se promoviše zdraviji način ishrane, osmišljen na osnovu preporuka grupe stručnjaka i doktora.

Stordalen je kazao da istraživanja pokazuju da je zdraviji doručak sačinjen od namirnica na biljnoj bazi nego hrana s visokim stepenom masnoća.

"Želimo promijeniti dosadašnji način ishrane u hotelima. Kada gosti posjete naš hotel uvjerit će se da smo im, ustvari, pomogli da se osjećaju dobro i zdravo, te da je naša hrana ukusna i zdrava", istakao je vlasnik norveškog hotela.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u oktobru ove godine je objavila izvještaj u kojem se potrošnja obrađenog mesa životinja, kao što su kobasice i šunka, dovodi u vezu s obolijevanjem od raka debelog crijeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )