FOTO: Glas Srpske

Tradicionalni horski festival "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini ove godine će, zbog pandemije virusa korona, biti održan od 16. do 18. oktobra, ali u izmijenjenom formatu.

Umjetnički savjet i Organizacioni odbor donijeli su odluku da Festival bude održan onlajn, prijavljeni učesnici poslali su svoje audio i video-zapise, snimke će preslušati žiri u Bijeljini, a proglašenje rezultata biće putem društvenih mreža.

"Na 19. festivalu `Majske muzičke svečanosti` takmičiće se više od 30 ansambala u devet takmičarskih kategorija, kao i 20 solo pjevača", saopštio je portparol festivala Stevan Čukić.

Na Festivalu će učestvovati ansambli iz Poljske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH, kao i solo pjevači.

Festival će biti otvoren svečanim koncertom, koji će biti održan u petak, 16. oktobra, u Eparhijskom kulturnom centru, sa početkom u 18.00 časova.

Na koncertu će nastupiti Srpsko pjevačko društvo /SPD/ "Srbadija" sa dirigentima Desankom Trakilović i Jelenom Trakilović, zatim mecosopran LJubica Vraneš i bas Dragoljub Bajić, oboje prvaci beogradske opere.

Žiri će preslušati snimke u subotu i nedjelju, 17. i 18. oktobra, po takmičarskim kategorijama, u prostorijama Centra za kulturu "Semberija".

U proteklih 18 godina, "Majske muzičke svečanosti" okupile su više od 550 horova i 40.000 horskih pjevača.

Izvršni organizator festivala je Srpsko pjevačko društvo /SPD/ "Srbadija", koje je, svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama, uspjelo privući renomirane horove i najuglednije dirigente iz svijeta horske muzike. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )