FOTO: InfoBijeljina.com

Košarkaši Horsens IC osvojili su kup Danske protekle sedmice pobjedivši ekipu Baken Bears. Vedran Borovčanin kome je ovo bilo četvrto finale Kupa u Danskoj, a drugo osvojeno zlato, proglašen je za MVP finala, sa postignutih 27 koševa.

"Kup u Danskoj je turnir koji ima prestižni karakter jer znači mnogo timovima i košarkaškoj federaciji iako ne vodi u dalje evropske turnire kao regularno prvenstvo. Finale smo odigrali na visokom nivou i od samog početka kontrolisali utakmicu sve do kraja, tako da smo ovaj put izbjegli neizvjesnu završnicu, zbog koje smo imali loše iskustvo,  jer smo 2017. godine izgubili finale i pored prednosti od devet poena na nepuni minut do kraja", rekao je za InfoBijeljina Vedran Borovčanin.

Dodaje da je osvajanje Kupa dobra motivacija i ohrabrenje za tim pred nastavak prvenstava jer ih prvo čeka borba za što bolju poziciju pred playoff, a posle toga i sama završnica i borba za medalju.

Borovčanin za InfoBijeljina navodi da će sa danskim Horsensom produžiti ugovor na još dvije sezone.

"Što se tiče mojih planova vezanih za košarku, u završnoj sam fazi potpisivanja i produženja ugovora za još dvije sezone, i mislim da će to biti moj poslednji ugovor kao aktivni igrač", zaključio je na kraju Vedran.

Podsjećamo Vedran Borovčanin je 2013. godine iz Radnika prešao u danski Horsens IC i je jedan od najboljih igrača tog tima. Protiv Radnika je u septembru 2017. godine odigrana i prijateljska utakmica, na mini turneji u sklopu kojih su Danci imali pripreme na našem području.

Image result for horsens infobijeljina

Image result for horsens infobijeljina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )