FOTO: Printscreen/youtube

Horor Holokaust kanibala objavljen je 1980, ali i dalje je na glasu kao jedan od najstrašnijih filmova ikad snimljenih.

Scene su bile toliko realistične i šokantne da su mnogi mislili da su stvarne. Ne samo da su obožavaoci filma bili zatečeni realističnim užasom i krvoprolićem nego i vlasti, a reditelj je bio optužen za ubistvo.

Film je bio zabranjen u mnogim zemljama.

Film je režirao Ruđero Deodata, a prati filmsku ekipu koja je nestala u amazonskoj prašumi dok je snimala dokumentarac o autohtonim kanibalskim plemenima.

Ruđero je želio da film bude što realističniji pa je čak natjerao glumce da potpišu ugovore da se neće pojavljivati u medijima i javnosti te da da neće raditi punih godinu dana, kako bi gledaoci pomislili da su zapravo mrtvi.

S obzirom na to da su mnogi pomislili da su glumci zaista mrtvi, reditelj je priveden.  Deodata je bio prisiljen da dokaže da su glumci koji su umrli u filmu zapravo živi u stvarnom životu te je objasnio kojim se tehnikama služio da film izgleda tako realistično, prenosi b92.

Na kraju, optužbe za ubistvo su odbačene, a godinama kasnije ukinuta je zabrana prikazivanja filma u Italiji.

Optužbe za okrutnost prema životinjama

Međutim, reditelj je morao da se suoči i s drugim problemima. Iako su ljudske smrti bile lažne, film sadrži autentične snimke zlostavljanja životinja.

Reditelj, producenti i scenaristi proglašeni su krivima za okrutnost prema životinjama. Svaki od njih dobio je po četiri mjeseca uslovne kazne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )