FOTO: null

Nakon neformalnog stiska ruke u Narodnoj skupštini, Milorad Dodik Vukoti Govedarici i zvanično je čestitao izbor za predsjednika SDS-a.

Ovaj put uz čestitku je stigao i poziv za razgovor. Dodik koji sa ranijim liderom SDS-a netrpeljivost nije krio, sa novim bi očigledno da izgladi odnose. I visoki funkcioneri najveće opozicione stranke kojima je saradnja sa SNSD-om bila posljednja opcija poručuju da ne bi bilo loše da ljuti oponenti sjednu za isti sto.

“Predsjednik Republike radi svoj posao, on je predsjednik najveće političke partije i to je veoma mudar politički potez. Mislim da je to dobro za narod RS. Saradnja i priča predsjednika dvije najveće stranke mogu samo donijeti dobro ovom narodu ,tako ja podržam poziv i mislim da će se naš predsjednik odazvati. To je u interesu građana RS”, rekao je Mićo Mićić, potpredsjednik SDS-a.

Izgleda da o pozivnici iz Palate Republike predsjednik SDS-a za sada najmanje razmišlja. Vukota Govedarica zauzet je prestrojavanjem sopstenih redova. Iako se službi za informisanje zahvalio za saradnju,  kada je o kontaktu s novinarima riječ, nastavio je praksu svog prethodnika. Javnost je ostala uskraćena za stav lidera najveće opozicione stranke. Dio nje poručuje da je novi lider SDS-a već trebalo da pokaže da je drugačiji od prethodnog.

“Ja ne vidim ništa fatalno u prihvatanju poziva. Milorad Dodik je predsjednik Republike, a Vukota Govedarica predsjednik velike stranke. Taj razgovor treba biti što javniji”, smatra Aleksandar Trifunović, urednik portala “Buka”

Izborni proces u SDS, Milorad Dodik i SNSD budno su pratili. Mnoge je iznenadilo kada je Dodik, Vukotu Govedaricu nazvao “svojim” čovjekom. O njihovom sukobu od prošle godine u Narodnoj skupštini još se priča. Milorad Dodik i Vukota Govedarica tada u razmjeni uvreda nisu birali riječi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )