FOTO: InfoBijeljina.com

Firme zadužene za zimsko održavanje saobraćajnica već se pripremaju za predstojeće snježne dane.

Iz „Puteva Republike Srpske“ za portal InfoBijeljina kažu da je, prema ugovorima između njih i preduzeća koja održavaju 12 putnih oblasti, svako preduzeće samo dužno obezbijediti so i abrazivni materijal, kao i obezbijediti ljudstvo i mehanizaciju na terenu.

Pred početak svake zimske sezone, kako pojašnjavaju, usvaja se „Plan zimske službe“. Tako je putna mreža svake oblasti podijeljena prema prioritetima održavanja. Osim toga, „Planom zimske službe“ obuhvaćena je teritorijalna organizacija punktova zimske službe i način komunikacije sa ostalim učesnicima u zimskom održavanju puteva.

„Plan zimske službe“ predviđa i potreban broj mehanizacije, radne snage i abrazivnog materijala, ali i daje okvirnu procjenu troškova zimskog održavanja.

„U cilju što efikasnijeg djelovanja zimske službe i stvaranja što povoljnijih uslova za odvijanje saobraćaja u zimskom periodu, putna mreža magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj podijeljena je na 12 oblasti, koje održavaju preduzeća specijalizovana u toj oblasti“, ističu za InfoBijeljina iz „Puteva Republike Srpske“.

Podsjetimo, sa početkom zimske sezone, od 15. novembra, za sve učesnike u saobraćaju obavezna je upotreba zimske opreme i lanaca na motornim vozilima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )