FOTO: InfoBijeljina

Prema trenutno raspoloživim informacijama u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, nije poznato da li će biti raspisan javni poziv za dodjelu turističkih vaučera u 2023. godini.

Iz ovog ministarstva su za portal InfoBijeljina rekli da će o svim planiranim aktivnostima na realizaciji projekta turističkih vaučera u narednom periodu javnost biti pravovremeno informisana.

"Napominjemo da je Ministarstvo kroz izmjene i dopune postojećeg Zakona o turizmu predvidjelo realizaciju projekta turističkih vaučera u narednom periodu, kao oblika pomoći turističkom sektoru i građanima Republike Srpske, odnosno radi razvoja domaćeg turizma i povećanja potrošnje u Republici Srpskoj", kažu iz Ministarstva trgovine i turizma RS za portal InfoBijeljina. 



Kako dodaju, Izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, koji će u formi prijedloga biti razmatran u okviru Pete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, obezbijediće se pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi i građanima.

Podsjetimo, građani Republike Srpske iskoristili su oko 19.000 turističkih vaučera od 1. jula do 30. oktobra 2022. godine, koliko je trajao ovaj projekat Vlade Republike Srpske.

Najviše vaučera iskorišteno je u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica", zatim u Termama "Ozren", Banji "Kulaši", "Gradu Sunca" u Trebinju, te drugim smještajnim objektima širom RS.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )