FOTO: null

Na domaćem tržištu sve više je proizvoda u sve manjim pakovanjima, premda im cijene ostaju nepromijenjene.

Na taj način proizvođači neprimjetno poskupljuju proizvode i oštećuju potrošače, navode u bijeljinskom Udruženju potrošača “Zvono”. "Umjesto povećanja cijena, smanjuju gramažu proizvoda, pa zapravo, na taj način, povećavaju cijene proizvoda", ističe Jovan Vasilić, predsjednik Skupštine Udruženja potrošača “Zvono”.

Na težini su izgubili gotovo svi proizvodi, od čokolada, koje su sa 100 grama, “stanjivanjem” došle do 80 gr, do pašteta koje su sada po 95 grama.

Pored toga, iz Udruženja potrošača ukazali su I na još jedan, kako kažu, trik prodavaca. Naime, prilikom kupovine suhomesnatih proizvoda I sireva, prodavci za pakovanje koriste teži papir koji takođe oduzima dio gramaže. Na malim količinama  se ne primjeti, ali s obzirom da to rade u velikim marketima, ostvaruju značajnu zaradu I na tome.

S druge strane, istraživanja “Zvona” su pokazala da je hljeb u Semberiji lakši vikendom I praznicima.

Iz ovog udruženja apeluju da kupci obrate pažnju, da uvijek traže I fiskalni račun, jer u slučaju da dodje do problema I reklamacija, samo uz račun mogu ostvariti svoja prava. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )