FOTO: null

Predstavnici Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS pozvali su Ministarstvo prosvjete i kulture RS da što hitnije bude potpisan posebni kolektivni ugovor ujednačen za sve budžetske korisnike.

Osim toga, od ministarstva traže da se obaveže da će sve zaostale naknade biti isplaćene odmah nakon potpisivanja posebnog kolektivnog ugovora u jednom iznosu i u cijelosti.

- Insistiramo da se odredbe posebnih kolektivnih ugovora za budžetske korisnike ujednače, jer smo imali velike razlike u određenim davanjima - rekao je predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić.

Predsjednik Koordinacionog odbora visokog obrazovanja Sindikata Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dimitrije Ćeranić istakao je da se, zbog nepostojanja posebnog kolektivnog ugovora većina prava koja su definisana Zakonom o radu i Zakonom o platama ne mogu ostvarivati.

U Ministarstvu prosvjete i kulture ne osporavaju pravo zaposlenima iz ove oblasti na naknade, ističući da su svim ustanovama uputili instrukciju o načinu njihove isplate.

- Na sastancima sa Sindikatom su usaglašavani stavovi o kolektivnim ugovorima. Uvjereni smo da će ovaj ugovor uskoro biti i potpisan - saopšteno je iz Ministarstva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )