FOTO: null

,,Noć muzeja,, koja je deseti put organizovana u Bijeljini, tradicionalno okupi oko hiljadu posjetilaca u Muzeju Semberije, uglavnom mladih, što i jeste cilj ove međunarodne manifestacije.

To je izjavila Srni organizator ovogodišnjeg programa Snežana Antić.

Posjetioci večeras imaju nesvakidašnju priliku da obiđu stalne muzejske postavke od 17.00 do 1.00 čas i da uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu prilagođenom djeci i tinejdžerima.

Za djecu predškolskog uzrasta i učenike nižih razreda osnovne škole organizovana je grnčarska radionica i prikazivanje crtanih filmova u muzejskoj Sobi za istoriju, kao i posluženje sokovima i slatkišima.

Najmlađa publika je uz Antićevu prvi put obišla i tri stalne postavke Muzeja Semberije - istorijsku, etnološku i arheološku.

U "Noći muzeja" posjetioci će imati priliku da slušaju koncert učenika gradske Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković", nastup Vokalne etno-grupe i narodnog orkestra Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Semberija".

U organizaciji Muzeja Semberije postavljena je i izložba citata iz kultnog italijanskog stripa "Alan Ford", pod nazivom "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti", koju će publika moći da pogleda do 24. maja.

U noćnim časovima slijedi program mladih gradskih glumaca okupljenih oko teatra "Ubuntu" i svirka benda "Arka".

Direktor Muzeja Semberije Momčilo Koprivica kaže da godišnje imaju do 10.000 posjetilaca i da se nizom manifestacija, kao što je i večerašnja Noć muzeja, nastoji privući pažnja srednjoškolske omladine.

Prema njegovim riječima, Muzej je otvoren za građane svaki radni dan i subotom, a ulaz se naplaćuje simboličnu jednu marku, dok je ulaz na sve manifestacije i izložbe tokom godine besplatan.

On ističe da, osim stalnih postavki, Muzej ima i bogatu biblioteku i istorijsku zbirku koje su dostupne građanima za korištenje.

Ulaz za posjetioce u "Noći muzeja" je besplatan za sve najavljene programe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )