FOTO: null

Stanovnici područja istočne Hercegovine noćas su oko ponoći osjetili novi potres, ovaj put s epicentrom na tom području.

Kako je objavio Evropski mediteranski seizmološki centar, jačina potresa iznosila je 2,8 stepeni prema Rihterovoj skali, s epicentrom kod mjesta Hum, 15-tak kilometara jugozapadno od Trebinja.

Riječ je potresu koji ne može izazvati veću materijalnu štetu. 

U protekla dva dana stanovnici jugoistočne Hercegovine osjetili su još dva potresa koja su se dogodila u Crnoj Gori, uz granicu s BiH. Oba potresa bila su s epicentrom tridesetak kilometara jugoistočno od Gacka. Prvi, koji se dogodio u petak ujutro, bio je jačine 3,4 stepeni po Rihteru a drugi, subotnji, bio je jačine 3,3 stepena po Rihteru. 

Protekli vikend BiH su u 24 sata pogodila tri zemljotresa. U noći sa subote na nedjelju stanovnike Sarajeva probudio je potres jačine 4,1 stepen po Rihterovoj skali, a u nedjelju su usljedila još dva potresa nešto slabijeg intenziteta - na području Zenice, u podnožju planine Vlašić i na području Blatnice kod Teslića. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )