FOTO: srpskainfo

Hari Poter iz Hempšira čitavog života morao je da uvjerava ljude da se zove isto kao dječak čarobnjak iz romana Džoan Kejtling Roling.

Menadžeru prodaje iz Hempišira, koji je zove isto kao i junak romana Džoan Kejtlin Roling, Hari Poter, odlučio je da proda svoj primjerak knjige “Hari Poter i kamen mudrosti”, nakon što je otkrio da je upravo njegovo izdanje jedno od rijetkih, a čija se vrijednost procjenjuje na 30.000 funti, prenosi portal CDM.
 
Sve je počelo 1997. godine, kada je njegov otac, šokiran podudarnošću imena njegovog sina i naslova knjige, kupio primjerak svom tada osmogodišnjem sinu. Ovaj 33-godišnjak proveo je čitav život ubjeđujući ljude da se zove isto kao i najpoznatiji čarobnjak na svijetu:
 
– Ljudi mi jednostavno ne vjeruju da se zaista tako zovem. Kao dječak sam igrao fudbal, a sudija mi je prijetio crvenim kartonom jer sam rekao da se zovem Hari Poter – rekao je.
 
Hari kaže da mu ni supruga nije vjerovala da se tako zove kada ju je upoznao na odmoru u Grčkoj, prenosi Blic.
 
Njegova sestra Kejti Sajn sjeća se tačno kada je taj, sada raritetni primjerak dospio u njihovu kuću.
 
– Naš tata je čuo Terija Vogana kako spominje Harija Potera na Radiju 2, ali nije bila riječ o njegovom sinu, već o knjizi. Pomislio je da je to fascinantno i otišao je pravo u knjižaru u Voterluvilu i kupio nam primjerak knjige – kaže Kejti.
 
Hari Poter i njegova sestra žele da odnesu pepeo svog pokojnog oca u Afriku, pa su odlučili da prodaju knjigu kako bi prikupili neophodan novac, prenosi CDM.
 
Na aukciji kuće „Hansons”, u oktobru prošle godine prvo izdanje “Harija Potera i kamena mudrosti” prodato je za 75.000 funti. Ova knjiga će se prodavati od 7. oktobra, po referentnoj cijeni od 20.000 do 30.000 funti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )