FOTO: null

Ugljevičani su sinoć, u ugljevičkom Centru za kulturu, bili privilegovani odgledati premijeru monodrame jednog od najpoznatijih glumaca bivše Jugoslavije - Milana Laneta Gutovića.

Zasluge za premijerno izvođenje predstave u Ugljeviku, prema Gutovićevim riječima, svakako pripadaju direktoru Centra za kulturu Ugljevik Predragu Vujeviću, sa kojim je on dugogodišnji prijatelj.

“Lane je drag i rado viđen gost u Ugljeviku, ne samo što je on moj prijatelj, nego što je on upravo taj, koji je odigrao prvu predstavu nakon što je otvoren Centar za kulturu u Ugljeviku daleke 2007. godine. Ovo je već četvrta predstava koju, uz izuzetnu posjećenost publike, Lane igra u našem gradu”, kaže direktor Centra za kulturu Predrag Vujević. 

Predstava “Ukrađena ličnos” uz karakterističnu glumu ovog izuzetnog umjetnika, govori o padu društvenih vrijednosti i unazađivanju društva.

Gutović u monodrami glumi lika koji se pred Međunarodnom komisijom i EU  žali i traži odštetu, jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost.

Na kraju predstave, koja ja bila prava humoristička poslastica za ugljevičku publiku, Gutović  je u razgovoru sa novinarima prokomentarisao da su u vremenu kojem živimo, nažalost, svima nama “ukrađene` ličnosti".

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )