FOTO: pixabay

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros je prohodna, ali gusta magla smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada, Gornjeg Podrinja, te uz riječne tokove Save, Lašve i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pa se vozačima preporučuje maksimalna opreznost. 

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno. 

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac". Planirano je da radovi traju do 30. juna. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza. 

Zbog odrona saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica na lokalitetu Vučjak i na regionalnom putu Caparde-Šekovići, u mjestu Željeznik. 

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom. 

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. 

Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se odvijaju radovi. 

Na području FBiH danas će od 12.00 do 14.30 časova zbog međunarodne biciklističke trke "Tuzla 25. maj" vozila saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika na relaciji magistralnog puta Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla. 

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom, naizmjenično. 

Zbog sanacionih radova od ponedjeljka 20. maja biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja. I dalje je zbog bezbjednosnih razloga na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske. 

AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )