FOTO: null

Beograd - Partizan je po deseti put u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a dobio je rivale po mjeri za prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope, jer su "crno-bijeli" žrijebani sa kijevskim Dinamom, Jang Bojsima i albanskim Skenderbegom.

Trener Miroslav Đukić u ove izazove kreće bez Uroša Đurđevića koji je dogovorio transfer u Olimpijakos, ali je uprava kluba već spremila njegovu zamjenu. Poslovni direktor Miloš Vazura nije otkrio ime novog napadača, ali je njegov kolega iz sportskog sektora Ivica Iliev najavio novu bombu, dok se očekuje finalizacija pozajmice Nemanje Antonova iz Grashopersa.

Partizan je preslišao Videoton i nanio mu težak poraz rezultatom 4:0, a goste su usrećili Leandre Tavamba, Sejduba Suma i Đurđević sa dva gola. Bila je to velika Đukićeva pobjeda protiv prethodnika na klupi Partizana i osvajača duple krune u Srbiji prošle sezone Marka Nikolića. "Crno-bijeli" nisu izvukli atraktivnog protivnika kao što je slučaj sa "vječitim" rivalom, ali su sada još više podgrijane nade da Partizan može do proljeća u Evropi. Na to se čeka od 2005. godine kada je ekipu Vladimira Vermezovića u osmini finala tadašnjeg Kupa UEFA zaustavio kasniji osvajač CSKA.

- Priželjkivao sam jednu top ekipu da se oprobamo i vidimo gdje smo u odnosu na njih, ali u svakom slučaju, dobili smo tri otprilike jednake ekipe za veliko poštovanje i na nama je sada da se što bolje spremamo. Analiziraćemo ih sve i razgovarati o njima i sigurno da idemo da se nadigravamo i tražimo pobjede. Samim ulaskom u Ligu Evrope i mi igrači smo znatno rasterećeniji i nadam se da možemo da pokažemo pun potencijal i ponovimo nešto slično kao pretprošle godine, kada su minuti nedostajali za prolazak - rekao je fudbaler Partizana Marko Janković.

Interesantno je da su Dinamo i Jang Bojs igrali u trećem pretkolu Lige šampiona i da su Švajcarci izašli kao pobjednici, ali su u plej-ofu preslišani od već pominjanog CSKA iz Moskve. Skenderbeg je iznenadio hrvatskog vicešampiona zagrebački Dinamo i sa 0:0 u Elbasanu izborio grupnu fazu pošto je prvi meč završen rezultatom 1:1. Partizanu je ostalo da odradi još jedan meč pred praznim tribinama, jer je UEFA kaznila srpskog šampiona zbog prestupa na duelima protiv Budućnosti i Olimpijakosa. Ovakav žrijeb označava povratak Miralema Sulejmanija u Humsku 1, jer je odlični igrač Jang Bojsa stasao u Partizanu, a onda prije punoljetstva prešao u Herenven. Na krilima uspjeha "crno-bijele" u nedjelju od 19 časova očekuje "vječiti" derbi protiv Crvene zvezde pa će Đukić morati psihološkim metodama da spusti ekipu na zemlju i pripremi je za najvažniji meč srpskog fudbala.

Raspored

1. kolo (14. septembar) Jang Bojs - Partizan

2. kolo (28. septembar) Partizan - Dinamo Kijev (bez publike)

3. kolo (19. oktobar) Skenderbeg - Partizan

4. kolo (2. novembar) Partizan - Skenderbeg

5. kolo (23. novembar) Partizan - Jang Bojs

6. kolo (7. decembar) Dinamo Kijev - Partizan

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )