FOTO: null

Kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić pobijedio je na lokalnim izborima u ovoj opštini, rekao je danas aktuelni načelnik opštine Srebrenica i Grujičićev protivkandidat Ćamil Duraković.

Prema rezultatima dostupnim na stranici CIK-a koji su ažurirani danas u 12.00 časova, za Grujičića je glasalo 4.675 birača, a za Durakovića 3.897. 

"Ostalo je da se prebroji još malo glasova iz odsustva. Što se tiče pošte, sve je prebrojano", rekao je Duraković za portal "Kliks". 

On računa da će dobiti još 100 ili 200 glasova iz odsustva, ali napominje da neće biti velikih promjena i da svi glasovi budu za njega. 

"Grujičić je pobjednik sa 600 ili 700 glasova više", kaže Duraković, te ističe da mu ostaje mogućnost žalbe na odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. 

Duraković kaže da nije očekivao znatno drugačiju situaciju, ali da će ipak čekati ponedjeljak i potvrdu izbornih rezultata, a onda će iskoristiti zakonsko pravo žalbe na određene stvari, prvenstveno na ishod glasova putem pošte. 

"Već imamo dokaze da ljudima koji su registrovani za glasanje na taj način nisu poslani listići, potom je bilo ljudi koji su se prijavili za glasanje i naveli jednu adresu, a CIK je listiće poslao na drugu. Svi glasovi koje smo očekivali putem pošte, očito bi otišli nama i pobijedili bismo", naveo je Duraković. 

On je ocijenio da je potrebno samo provjeriti i podnijeti pritužbe u zakonskim okvirima, te će na taj način osporiti postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su, kako je rekao, "nezakonito ušli u prostorije opštine Srebrenica".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )