FOTO: null

Škole u semberskoj regiji obezbjedile su dovoljne količine ogreva i grijanje je počelo prije desetak dana. Grejna sezona za sada protiče bez većih problema, navode iz Aktiva direktora osnovnih škola.

Ipak, bez obzira što škole griju, loša izolacija i dotrajala stolarija “odvlače” toplotu. Takva je situacija u OŠ “Sveti Sava” i u OŠ “Knez Ivo od Semberije”. Direktor škole “Sveti Sava” Đorđe Mirković kaže da je školska zgrada u veoma lošem stanju i da je neophodno njeno unutrašnje i spoljašnje renoviranje. 

Kako bi krenuli u susret rješavanju ovog problema, u Bijeljini će u subotu, 28. novembra, organizovati donatorsko veče za adaptaciju zgrade škole  koja je izgrađena 1902. godine. Učenici ove škole pripremili su program ispunjen starogradskom muzikom i poezijom. 

U OŠ “Jovan Dučić” stanje je, kažu, pod kontrolom. Stolarija je nedavno zamjenjena i pripremljene su dovoljne količine ogreva. U narednom periodu u planu je i zamjena fasade, odnosno postavljanje izolacije, kako bi se dodatno uštedjela energija.

I u srednjim školama na području regije slično je stanje. Grijanje za sada radi, ali ukoliko dodje do kvarova na dotrajalim kotlovima, škole neće imati novca da to saniraju, navodi predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Radenko Todorović.

Takodje u većini srednjih škola, poput osnovnih, prisutan je problem loše stolarije.

Inače, u osnovne škole krenulo je oko 9.500 đaka, a u srednje oko 4.200.  Kuriozitet je i da  ove godine Osnovna škola u Novom Naselju Janja nije upisala nijednog prvaka, pa je zatvorena, a mališani  nastavu pohađaju u njihovoj centralnoj školi "Jovan Dučić" u Bijeljini. Ovo je jedina škola u Semberiji koja je zatvorena zbog neupisanih prvaka, a slična situacija je prijetila i Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Suvom Polju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )