FOTO: InfoBijeljina

Roditelji učenika koji svoje mališane pripremaju za početak školske godine šokirala je činjenica da je u udžbeniku prirode i društva za četvrti razred osnovne škole u lekciji o gradovima u Republici Srpskoj Bijeljina ilustrovana fotografijom Loznice.

„Ovo je stvarno nevjerovatno, kako je moguća takva greška, da li se radi o neznanju, nezainteresovanosti ili propustu neke druge vrste, svejedno je. Poruka je obeshrabrujuća“, kaže za InfoBijeljina jedan od roditelja dodajući da je u šoku više puta iščitavao tekst i gledao fotografiju na kojoj je prepoznao Loznicu.

On navodi da je i fotografija Skupštine Grada stara i ne odslikava realno gradsko jezgro. 

U Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, koje je izdavač udžbenika, u odgovoru za InfoBijeljina zahvaljuju što smo ukazali na pogrešno objavljenu fotografiju koja je trebalo da ilustruje urbani dio grada i navode da će greška biti otklonjena.

„Autori udzbenika prepoznali su grešku i ista će biti otklonjena u narednom izdanju ovog udžbenika, odnosno umjesto postojeće biće objavljena nova fotografija grada Bijeljina“, naveo je Dejan Kerleta portparol Zavoda.

U odgovoru se još navodi da fotografiju zgrade Skupštine grada ne smatraju greškom niti propustom. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )