FOTO: null

Period menstrualnog ciklusa zahtjeva posebnu njegu intimnog područja kako se ne bi razvile brojne bakterijske i gljivične infekcije.

Osim redovnog tuširanja, tokom ovog perioda je veoma važno mijenjati higijenske proizvode, odnosno uloške ili tampone. Dok uloške možete koristiti četiri sata najviše, tamponi se moraju mijenjati najmanje jednom u dva sata. 

Mnoge žene se ne vode ovim pravilima, te neredovno mijenjanje često se odražava na njihovo zdravstveno stanje. Zbog upijene krvi može se javiti niz oboljenja, a ljekari ističu da je najopasniji sindrom toksičnog šoka. 

Ona se javlja u slučaju kada žene predugo drže upijajuće tampone, a izaziva ga bakerija Staphylococcus aerus. Čak I kada je krvarenje slabije, tamponi se moraju mijenjati u preporučenom vremenu, napominju ginekolozi. 

Takođe, nikada ne bi trebalo da u isto vrijeme koristite tampone i uloške, jer postoji mogućnost da se i u ovom slučaju javi sindrom toksičnog šoka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )