FOTO: null

Predstavnici pet organizacija civilnog društva (OCD) danas su potpisali ugovore o finansiranju projekata vrijedne ukupno 150.000 konvertibilnih maraka. Sredstva su obezbijeđena u okviru projekta „Jačanje lokalne demokratije“ koji sa dva miliona evra finan

Rukovodilac ovog projekta Samir Omerefendić je pojasnio da su ove OCD, odnosno, njihovi projekti, izabrani na osnovu javnog poziva UNDP-a i da su projektima predviđene aktivnosti u raznim oblastima – kulturi, zaštiti životne sredine, obrazovanju, zaštiti ranjivih kategorija stanovništva, radu sa mladima i razvijanju volonterizma:

- Ovo je drugi faza projekta koju sprovodimo sa Gradom Bijeljina i vrlo je pohvalno što ovdašnja lokalna uprava prepoznaje važnost doprinosa nevladinog sektora ostvarenju ciljeva koje je Grad zacrtao, ocijenio je Omerefendić.

Uz riječi zahvalnosti donatorima, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da u Bijeljini djeluju brojne organizacije civilnog društva i da je njihov doprinos poboljšanju kvaliteta života stanovnika Bijeljine opravdao njihovo postojanje:

- Od uspješnog realizovanja ovakvih i sličnih projekata zavisi i dobijanje novih grantova. Ove organizacije su se do sada pokazale kao odgovorne i zato vjerujem da će ovi projekti biti završeni na kvalitetan način, na korist naše lokalne zajednice, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.


Grantove su dobile sledeće OCD:

1. Ekološko udruženje „Eko put“ Bijeljina sa projektom „Аktiviraj se i volontiraj za zdravu životnu sredinu“ u iznosu od 19.987 KM,

2. Udruženje „Porodični krug“ Bijeljina sa projektom „Ne zaboravimo od njih je sve počelo“ u iznosu od 19.360 KM,

3. Udruženje građana „Ubuntu“ Bijeljina sa projektom „Kulturna reanimacija – mladi kao lijek““ u iznosu od 13.540 KM,

4. UG za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ Bijeljina sa projektom „Kvalitetno obrazovanje kvalitetan život“ u iznosu od 42.320 KM i

5. Omladinski savjet Bijeljina sa projektom „Regionalni resursni centar za organizacije civilnog društva“ u iznosu od 55.380 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )