FOTO: null

Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma ,,Otaharin,, u Bijeljini dobilo je grant UNDP od 42.000 KM za projekat "Kvalitetno obrazovanje, kvalitetan život".

Koordinator projekta Vanja Marković rekla je novinarima da će u narednih devet mjeseci biti orgazivovani dodatni časovi iz srpskog jezika i matematike za romske učenike u osnovnim školama. 

Od ovog novca iz evropskih fondova već su kupljeni udžbenici za sve romske učenike u Bijeljini kojih ove godine ima 143 u osnovnim školama, petoro u srednjim škola i jedna djevojka na fakultetu. 

Markovićeva kaže da projekat predviđa i održavanje radionica za opismenjavanje roditelja romske djece i da ih je do sada 15 uključeno u ovaj program. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić rekao je na konferenciji za novinare da je grantove UNDP ove godine dobilo pet udruženja građana iz Bijeljine, ukupne vrijednosti 150. 000 KM. kraj

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )