FOTO: null

U Bijeljini će sutra biti predstavljene informacije o osam kompanija koje su dobile grant sredstva u okviru projekta ,,Regija bezbjedne hrane,, koji realizuje Područna privredna komora Bijeljina uz finansijsku podršku USAID/Sida Projekta unapređenja lokal

Svrha granta je podrška preduzećima iz prehrambene industrije sa područja regije Bijeljine da bi ispunili zahtjeve sertifikacije o bezbjednosti hrane kao jednom od osnovnih preduslova za izvoz prehrambenih proizvoda, saopšteno je iz USAID-a. 

Sredstva granta biće korištena za pripremu preduzeća za proces sertifikacije/resertifikacije i pokrivanje troškova sertifikacije. 

Na predstavljanju ovog granta biće saopšteno i više informacija o produženju roka javnog poziva. 

Glavni cilj USAID/Sida Projekta GOLD snažna je podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta. 

U proteklom periodu ovaj projekat je putem programa razvoja radne snage, sertifikacije, podržao otvaranje 1.780 direktnih radnih mjesta, od kojih se 62 odsto odnosi na žene.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )