FOTO: SRNA

Ambasador Njemačke u BiH Tomas Fičen uručio je danas u Sarajevu direktoru Granične policije BiH Mirku Kuprešakoviću specijalističku opremu u vrijednosti 750.000 evra, koja će pomoći pripadnicima ove policijske agencije u efikasnijoj zaštiti granice BiH.

Kuprešaković je precizirao da će sistem za nadzor granice iz ove donacije pripada Terenskoj kancelariji „Sjeveroistok“ u Bijeljini, a robot za deminiranje i mobilni rendgenski sistem Antibombnom timu Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo.

„Ostatak opreme koja se odnosi na ručne dvoglede biće pododijeljen u okviru organizacijskih jedinica Granične policije BiH“, rekao je Kuprešaković, podsjećajući da saradnja Savezne policije Njemačke i Granične policije BiH traje već više od dvije decenije.

On je podsjetio da je Savezna policija Njemačke od osnivanja Granične policije BiH do danas donirala sredstva i opremu za rad u vrijednosti većoj od 15.000.000 KM.
 
„Istovremeno je organizovan čitav niz specijalističkih obuka za pripadnike Granične policije BiH uz kontinuiranu razmjenu iskustava s ciljem operativnog jačanja ove policijske agencije“, dodao je on, prenosi Srna.

Fičen je rekao novinarima da je cilj današnje podrške Njemačke jačanje kapaciteta Granične policije.
 
„Današnjom primopredajom biće ispisano još jedno poglavlje saradnje između Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke. Jačanje upravljanja granicama i migracijama može da uspije samo u saradnji nadležnih institucija i relevantnih agencija“, rekao je Fičen.
 
On je dodao da će njegova zemlja nastaviti sa jačanjem kapaciteta i vještina Granične policije BiH na putu BiH ka EU.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )