FOTO: InfoBijeljina.com

Granična policija BiH smatra da postoji potreba za povećanjem broja izvršilaca koji neposredno izvršavaju poslove granične kontrole na graničnim prelazima i graničnom pojasu, proističe iz dokumentacije u koju je InfoBijeljina imala uvid.

Iz Granične policije BiH tvrde da se obim poslova iz  njihove nadležnosti u zadnjih pet godina značajno povećao i pokazuje trend daljeg povećanja koje se ogleda kroz značajno povećan promet lica i vozila na graničnim prelazima.

Naveli su i složenu bezbjednosnu situaciju u nadzoru državne granice uzrokovanu migrantskom krizom.

Na to su dodali i povećanje broja kršenja zakona u dijelu koji se odnosi na prekršaje i krivična djela koja se odnose na prelazak državne granice, boravak u BiH, krijumčarenje ljudi, trgovinu ljudima, krivotvorenje isprava i slično.  

U novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Granične policije Bosne i Hercegovine ukupno je sistematizovano 3.120 radnih mjesta, a u važećem Pravilniku sistematizovano je ukupno 26.46 radnih mjesta. 
 
Nacrtom Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Granične policije Bosne i Hercegovine je predviđen ukupan broj policijskih službenika 2.895. 
 
U važećem  Pravilniku sistematizovan je ukupan broj policijskih službenika 2.426, što čini povećanje od 469 policijskih službenika.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )