FOTO: null

Falsifikovanje dokumenata, krijumčarenje visokoakcizne robe, promet opojnih droga najčešća su kriminalna djela koja otkriju graničari u Bijeljini.

Prema podacima Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina, u prvim mjesecima ove godine na graničnom prelazu Rača, zaplijenjena je značajna količina narkotika, prijavljeno devet osoba i podneseno 12 izveštaja krijumčarenja droge.

Oduzete su značajne količine kutija cigareta, duvana, tekstilnih proizvoda, pa čak i sitne i krupne stoke u vrijednosti od oko pola miliona KM. Primetan je i trend povećanja pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Načelnik ove terenske kancelarije Dragan Kulić precizirao je da samo u prva tri meseca ove godine na ovom području uhvaćeno sedam grupa ilegalnih migranata sa ukupno 41 osobom.

– Svi su procesuirani u skladu sa važećim propisima, predati Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije ili Službi za strance BiH. Iako su procjene da je veliki migracijski pritisak na zemlje u okruženju, budući da se opredjeljenje država EU dosta promijenilo, očekujemo da se ovaj negativni trend nastavi. Angažovali smo sve ljudske potencijale i materijalno - tehničke kapacitete na graničnim prelazima i graničnom pojasu kako bi sprečili nezakonite migracije - rekao je Kulić.

Među najbolje organizovanim jedinicima upravo je Terenska kancelarija Severoistok, ocijenio je i direktor Granične prelaze BiH Zoran Galić tokom nedavne posjete Bijeljini.

- Iako imamo više desetina kritičnih tačaka na državnoj granici, a prema raspoloživim resursima i kapacitetima, granicu u dužini od 30 kilometara, nadzire samo jedan policijski službenik. Zahvaljujući nadljudskim naporima naših službenika koji na profesionalan i kvalitetan način rade svoj posao, ali i odličnoj saradnji sa drugim agencijama u BiH ali i zemljama regiona, to daje odlične rezultate -rekao je Galić.

Iz Granične policije BiH poručuju da uprkos brojnim teškoćama postižu odlične rezultate u borbi protiv svih vrsta kriminaliteta i da je državna granica bezbjedna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )