FOTO: null

Granična policija BiH otvorila je vrata za prijem novih članova, a mjesto u osmoj klasi kadeta naći će 70 kandidata.

Konkurs za prijem kadeta biće otvoren do 1. septembra ove godine, a mjesto u Graničnoj policiji naći će 50 kadeta sa najmanje završenim četvrtim stepenom školske spreme i 20 osoba sa završenim šestim stepenom.

- Kadeti za završenim četvrtim stepenom škole pristupiće činu policajca, a kadeti za višom školom činu mlađeg inspektora - navedeno je u konkursu ove institucije.

Kako su objasnili u Graničnoj policiji BiH polaznici u činu policajca proći će obuku u trajanju od sedam i po mjeseci, a u čin mlađeg inspektora oko četiri mjeseca, poslije čega slijedi probni rad od godinu.

- Svi kandidati će polagati test opšteg znanja, fizičke sposobnosti, uključujući i provjeru vještina plivanja, ljekarski pregled, psihološki test i usmeni intervju - navedeno je u konkursu Granične policije BiH.

Kandidati koji se prijavljuju moraju biti državljani BiH, starosti između 18 i 35 godina, te zdravstveno, fizički i psihički sposobni za rad.

- Uslov za prijem jeste i da nisu otpušteni iz institucija državne uprave ili iz vojne službe u BiH, te da nisu kažnjavani i da se protiv njih ne vodi krivični postupak - rekli su u Graničnoj policiji i dodali da su posebni uslovi položen vozački ispit B kategorije, poznavanje stranog jezika i rada na računaru, te da znaju plivati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )