FOTO: InfoBijeljina

Da bi ste na vašoj ruci, u šoljici Grand kafe, imali čarobni napitak prepoznatljivog mirisa i ukusa, brine se tim vrhunskih stručnjaka, koji za vas biraju najbolja i najkvalitetnina zrna na tržištu.

"Uravnotežena slatkoća i kiselost, snažniji i gorči okus, izbalansirana aroma, jačina i punoća okusa su prepoznatljiva svojstva koja ima naša kafa po kojima je jedinstvena", poručuju iz ove kompanije, čiji se proizvodni pogon nalazi u Glavičicama kod Bijeljine, odakle se njihovi proizvodi distribuišu prema brojnim domaćinstima u svim krajevima BiH, a rast potražnje je konstantan.

Savršen omjer 

Dug je put od plantaža Brazila, Kolumbije, Indije, Vijetmana ili Ugande, do ukusnog i okrepljujućeg napitka na vašem stolu. 

Tim stručnjaka Grand kafe se brine da sve funkcioniše besprijekorno. Znaju oni  kako izabrati najbolja i najkvalitetnina zrna na tržištu, kako napraviti najsavršeniji omjer raznih sorti kafe, kako besprijekorno ispržiti kafu, te odstraniti zrna koja eventualno mogu pokvariti okus kafe. 


Njihov zadatak je i da se pobrinu za još jedan proces, a to je kako samljeti kafu na način da u vašoj šoljici prepoznate prepoznatljivi miris i ukus Grand kafe. Posebna pažnja se ulaže i u proces pakovanja kafe, koji je završna tehnološka operacija i veoma je važno da bude savršeno kontrolisan da bi svaka kesica zadržala sva svojstva mirisne svježe mljevene Grand kafe. 


Zaštićena aroma

"Inače, kisik je glavni krivac za mijenjanje svojstva mirisa i arome kafe, tako da se prije pakovanja kod nas izvlači kisik iz kafe, a kafa se pakuje u folije koje nemaju mikroporoznost, što zadržava aromu kafe do krajnjeg roka upotrebe. Prava ambalaža ključni je zaštitnik omiljenog napitka od njegovih glavnih ‘neprijatelja’: kiseonika i vlage", pojašnjavaju iz Grand kafe. 

Naime, ukoliko svježa mljevena kafa, nakon pakovanja, bude izložena dejstvu bilo kojeg od ovih faktora, svježina i aroma kafe se mnogo brže izgube. Zato su i varovi na pakovanju od velike važnosti: kvalitet njihove izrade čini prvu liniju odbrane kafe od štetnih spoljnih uticaja. Pored toga, Grand kafa se pakuje u zaštićenoj atmosferi, jer ona obezbjeđuje svježinu proizvoda, čak i godinu dana nakon pakovanja.

Samom pakovanju prethode prženje i mljevenje. Jedna od ključnih faza tehnološkog procesa proizvodnje kafe je upravo prženje. 


"Procesom prženja kafe, dobijamo onu specifičnu aromu i miris kafe koji volimo. U toku prženja kafe, zrna se uvećavaju skoro 100%, razvijaju se stotine aroma i gotovo svaka sekunda dužeg prženja bi promijenila ukus našeg omiljenog napitka", kažu iz Grand kafe. 

Istrenirano čulo pržioničara

Kako dodaju, prženje je potpuno automatizovano i podešeni su svi parametri ovog procesa. Međutim, dodaju da izoštreno i istrenirano čulo mirisa pržioničara ne može zamijeniti ni jedan kompjuter. I procesu mljevenja se pristupa sa velikom pažnjom.

"Proces mljevenja kafe je veoma značajna tehnološka operacija za ukus našeg čarobnog napitka, jer kod nas se vrši i granulacijska analiza mljevene kafe kojom utvrđujemo da su čestice kafe zadovoljavajuće veličine i da odgovaraju normama našeg pogona", ističu iz Grand kafe.


Široka paleta ukusa, koji dolaze iz ove kompanije, daje potrošačima mogućnost da uvijek imaju pri ruci šoljicu baš po svojoj mjeri. 

Novo na tržištu

"Ukoliko je vaš izbor Grand Gold, uživaćete u omiljenom ukusu i omiljenom brendu ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u čitavom regionu, kafi bogatog ukusa i guste pjene kakvu volite. Grand Aroma je kafa izbalansiranog ukusa, pitka i aromatična, idealna za popodnevna uživanja. Od ove godine moći ćete da probate i Grand Strong, kafu jakog ukusa, a istovremeno pitku i prave gorčine, idealnu kada vam je potrebna dodatna energija", poručuju iz Grand kafe.

Grand kafa je, dakle, savršen izbor za sve ljubitelje kafe upravo jer njihovi stručnjaci brinu o svakom zrnu od samog njegovog branja do prženja, mljevenja i pakovanja. 


Da imaju vrhunske stručnjake koji znaju napraviti najbolji ukus Grand kafe pokazuje i činjenica da je njihova kafa postala omiljena u velikom broju domaćinstava u Bosni i Hercegovini. 

Upravo u BiH, u okolini Bijeljine, i nastaje ovaj brend, čiji su miris i ukus nezamjenjivi ujutru, nakon buđenja, ili pri predahu na poslu, te popodnevnom odmoru, ili bilo kojoj drugoj prilici.

PR
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )