FOTO: null

Javno komunalno preduzeće Gradsko groblje trenutno obavlja pogrebne i pripadajuće djelatnosti na gradskom groblju Pučile i Novom gradskom groblju na lokaciji Mjesne zajednice Hase-Brijesnica.

Odlukom gradskog parlamenta, preduzeće je osnovano sa ciljem da, osim navedenih, preuzme i ostala groblja na području bijeljinskih mjesnih zajednica. Brojne su aktivnosti usmjerene na uređenje kompleksa Novog gradskog groblja, gdje se obavljaju vjerski obredi za preminule pripradnike svih konfesija.

Od planiranih 60 hektara, posao je urađen na oko 20 hektara, a prema riječima direktora Gradskog groblja Slađana Simića svi radovi se izvode po najsavremenijim standardima.

Od osnivanja preduzeća do danas izgradili smo prvu fazu mrtvačnice na Novom gradskom groblju, cvjećaru, uređena su tri grobna polja, hortikulturno uređenje, izvrđena je monataža česme i urađen veliki broj radova koji su neophodni za uređenje groblja, kaže Simić za Semberske novine.

Simić ističe da je na gradskom groblju Pučile proširena i modernizovana vodovodna mreža i uređen centralni plato te da je za naredni period planirano privođenje kraju radova na gradskoj mrtvačnici.

Na Novom groblju je u funkciji i cvjećara, kaže Simić, koji napominje da je uprkos lošim vremenskim uslovima objekat stavljen u funkciju a cvjećara je spremna za predstojeće Zadušnice, 18. februara.

Gradska groblja Pučile i Novo gradsko groblje otvorena su svakim radnim danom od 7 do 17 časova u zimskom, odnosno od 7 do 20 časova u ljetnom periodu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )