FOTO: null

Na Gradskom stadionu u Bijeljini u toku su radovi na zamjeni travnate podloge, izgradnji novog drenažnog sistema i podzemnih instalacija za zalivanje terena. Ovi radovi su većim dijelom finansirani posredstvom Fudbalskog saveza BiH iz UEFA programa za raz

 Fudbalski hroničari u Bijeljini napominju da ozbiljiniji radovi na travnatoj podlozi Gradskog stadiona nisu vršeni još od ranih 70-ih godina prošlog vijeka, pa je sigurno da će aktuelni sastav Radnika u proljećnoj polusezoni imati odličnu travnatu podlogu na kojoj će moći da pokažu svoje fudbalsko umijeće.

- Radovi teku planiranim tempom kako smo zamislili da treba da se odvijaju.. U prvoj fazi radova vršiće se skidanje površinskog sloja zemlje sa travnatim busenom do dubine od 30-ak cantimatara. U drugoj fazi vršiće se montiranje sistema za drenažu i zalivanje terena, dok će se nova travnata površina na Gradskom stadionu zeleniti krajem ovog mjeseca – istako je direktor Radnika Živorad Miražić.

Miražić je pojansio da pored radova na glavnom terenu, u toku su radovi i na pomoćnom terenu Gradskog stadiona.

- Na jednom pomoćnom terenu će se izgraditi drenažni sistem manjeg kapaciteta od onog ko će biti na glavnom terenu. Pored drenažnog sistema na pomoćni teren će biti prenijeta travnata podloga koja je do sada bila na glavnom terenu – rekao je na kraju Miražić.

Do završetka radova fudbaleri Radnika će utakmicu poslednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva protiv Olimpika iz Sarajeva kao domaćini igrati u Velikoj Obarskoj na stadionu Mladosti.

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )